Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο – Πλήγματα με drones σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Στο στόχαστρο ρωσικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους, βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης το Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιές σε περιοχές που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τίμουρ Τκατσένκο, δήλωσε ότι δύο χώροι αποθήκευσης επλήγησαν και τυλίχθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Χολοσιίβσκι, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε ότι συντρίμμια από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπεσαν σε ανοιχτό χώρο σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά οχήματα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ανέφερε μέσω Telegram ότι «Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν στην πρωτεύουσα. Ο εχθρός επιτίθεται στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους».

Ρωσικές επιθέσεις με drones σε Ζαπορίζια και Χάρκοβο

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν κατοικημένες και άλλες περιοχές στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, επίθεση με drone σε πόλη κοντά στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Ουκρανίας προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινιεχούμποφ.

Πηγές: AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος