Ουκρανία-Ρωσία: Ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «ειδική επιχείρηση» στην κατεχόμενη Κριμαία – Δεκατρείς τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα 24/8 πως πραγματοποίησε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας μια επιχείρηση κομάντο στην προσαρτημένη από τη Ρωσία ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και πως σκότωσε εκεί Ρώσους στρατιώτες και ύψωσε την ουκρανική σημαία.

«Ο εχθρός υπέστη απώλειες μεταξύ των ανδρών του και εξοπλισμοί καταστράφηκαν. Και η εθνική σημαία κυμάτισε και πάλι στην ουκρανική Κριμαία», ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Telegram η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, διευκρινίζοντας πως μονάδες των ειδικών δυνάμεων αποβιβάσθηκαν κοντά στα χωριά Ολένιφκα και Μάγιακ, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, πριν αποχωρήσουν χωρίς απώλειες.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν «όλους τους στόχους», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι ήταν αυτοί οι στόχοι.

Εξάλλου Ουκρανοί τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα, ανήμερα της 32ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από ρωσικές επιθέσεις στη χώρα.

Ρωσικός πύραυλος προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ανθρώπων στην πόλη Ντνίπρο και τρεις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί, τραυματίσθηκαν σε επίθεση εναντίον της νότιας πόλης της Χερσώνας.

Τρία από τα θύματα στην Ντνίπρο νοσηλεύονται, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ, προσθέτοντας πως υπέστη ζημιές μια εγκατάσταση μεταφορών.

Περισσότερα από άλλα 10 κτίρια, περιλαμβανομένων μιας τράπεζας, ενός ξενοδοχείου και ενός κτιρίου διοίκησης υπέστησαν ζημιές, δήλωσε ο ίδιος.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε ο Λισάκ στην πλατφόρμα Telegram εικονίζεται ένα εν μέρει κατεστραμμένο κτίριο, όπου άνθρωποι καθαρίζουν συντρίμμια, και μια στρεβλωμένη μεταλλική δομή.

«Η φωτογραφία δείχνει το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι ικανός ο ‘ρωσικός κόσμος’. Να καταστρέφει ό,τι αγγίζει», υπογράμμισε.

Ένα επτάχρονο κορίτσι τραυματίσθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό στο κέντρο της Χερσώνας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν.

Από το γραφείο του ουκρανού γενικού εισαγγελέα ανακοινώθηκε πως άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν μία από τις οβίδες έπληξε τη στέγη μιας ιδιωτικής κατοικίας. Επίσης αναρτήθηκε στο Ίντερνετ μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ένα εν μέρει κατεστραμμένο κτίριο με μια τρύπα να χάσκει στη μία πλευρά του.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Η σημερινή ημέρα, 18 μήνες ακριβώς μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είναι εθνική γιορτή για την Ουκρανία, η οποία γιορτάζει την ανεξαρτησία που απέκτησε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος