Ουκρανία: Ο ιδρυτής της Wagner  προειδοποίησε ότι η έλλειψη πυρομαχικών μπορεί να οδηγήσει  το μέτωπο σε κατάρρευση

Νέα δήλωση του ιδρυτή της μισθοφορικής ρωσικής οργάνωσης Wagner περί κατάρρευσης του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία αν τα στρατεύματα του που σφίγγουν τον κλοιό στην πόλη Μπαχμούτ, αναγκασθούν να αποσυρθούν λόγω ελλείψεως πυρομαχικών.

Νέα δήλωση του ιδρυτή της μισθοφορικής ρωσικής οργάνωσης Wagner περί κατάρρευσης του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία  αν τα στρατεύματα του που σφίγγουν τον κλοιό στην πόλη Μπαχμούτ, αναγκασθούν να αποσυρθούν λόγω ελλείψεως πυρομαχικών.

«Αν η Wagner υποχωρήσει από τη Μπαχμούτ τώρα, όλο το μέτωπο θα καταρρεύσει», επεσήμανε ο Πριγκόζιν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο μέσω του Telegram. «Η κατάσταση δεν θα είναι καλή για καμία στρατιωτική μονάδα που προστατεύει τα συμφέροντα της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης είχε επισημάνει ότι οι άνδρες της έχουν «ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ», όπου οι μάχες είναι έντονες την τελευταία εβδομάδα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην πόλη από σχεδόν όλες τις πλευρές.

Τα παράπονα του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα  για αναμονή από τον Φεβρουάριο  είχαν και αιχμές περί προδοσίας.  

«Προς το παρόν προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο: είναι απλή γραφειοκρατία ή προδοσία», τόνισε ο Πριγκόζιν.

Ο Πρικόζιν σε αρκετές περιπτώσεις έχει επικρίνει τους επικεφαλής του Ρωσικού στρατού και μόλις το περασμένο μήνα εκτόξευσε κατηγορίες προδοσίας εναντίον  του Ρώσου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε βίντεο διάρκειας σχεδόν 4 λεπτών, που αναρτήθηκε το Σάββατο στο κανάλι Wagner Orchestra Telegram, ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι οι δυνάμεις του ανησυχούν πως η Μόσχα θέλει να τους παρουσιάσει ως αποδιοπομπαίους τράγους, στην περίπτωση που η Ρωσία χάσει στον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος