Ουκρανία: Νέα έκρηξη στο Κίεβο, αναφορές για τραυματίες – Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τη νύχτα στη χώρα

Νέα έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί σε δυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου κατά τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου εν μέσω νέου κύματος ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους απ’ άκρου σ’ άκρο της Ουκρανίας. Διακοπή ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έπειτα από ρωσικό πλήγμα.

Νέα έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί σε δυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου κατά τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου εν μέσω νέου κύματος ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους απ’ άκρου σ’ άκρο της Ουκρανίας. Διακοπή ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έπειτα από ρωσικό πλήγμα.

«Κι άλλη έκρηξη στην πρωτεύουσα. Συνοικία Σιατόσιν. Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας σπεύδουν επιτόπου. Οχήματα έχουν πάρει φωτιά στην αυλή κατοικίας», ανέφερε μέσω Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως δύο άνθρωποι στη συνοικία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, έχασε τη σύνδεση του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω ρωσικού πυραυλικού πλήγματος, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία Energoatom.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πέμπτος και ο έκτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί 18 γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ προκειμένου να διασφαλιστεί η βασική λειτουργία του σταθμού.

Τις πρώτες πρωινές ρωσικά πυραυλικά πλήγματα  συγκλόνισαν τις περιφέρειες του Χαρκόβου και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καθώς επίσης και σε πόλεις στο δυτικό της τμήμα.

Στο Χάρκοβο  μέτρησαν δεκαπέντε πλήγματα  και ο δήμαρχος επιβεβαίωσε  πως στόχος των  ήταν «ενεργειακές υποδομές» και πρόσθεσε πως υπάρχουν «προβλήματα» ως προς την ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης.

Στην περιφέρεια της Οδησσού πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή ενεργειακή υποδομή και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών.

Ακόμη και στα κεντρικά  της χώρας σημειώθηκαν πλήγματα όπως στις πόλεις Ντνίπρο και Πολτάβα.

Στην περιφέρεια Χμελνίτσκι,  οι κάτοικοι   κλήθηκαν να «παραμείνουν στα καταφύγια» καθώς «ο εχθρός πλήττει καίριες υποδομές της χώρας».

Πλήγματα δέχθηκαν και άλλες πόλεις μακριά από το μέτωπο. Στόχοι χτυπήθηκαν στις  Ζιτόμιρ, Βινίτσια, Ρίβνε και Λουτσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος