Ουκρανία: Κατάταξη στο στρατό ζήτησαν 3.000 ποινικοί κρατούμενοι μετά την υπό όρους αποφυλάκισή τους

Περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου στις φυλακές της Ουκρανίας ζήτησαν να καταταγούν στον στρατό, αφού ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε, την Παρασκευή, έναν νόμο που επιτρέπει την υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένων που επιθυμούν να πάνε στο μέτωπο για να πολεμήσουν στον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τρίτη η υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, Olena Visotska, που επικαλείται το πρακτορείο EFE.

 Το Κίεβο εκτιμά ότι συνολικά περίπου 20.000 κρατούμενοι θα υποβάλουν αίτηση για στρατιωτική θητεία με αντάλλαγμα την υπό όρους αποφυλάκιση.

 Οι υποβληθείσες αιτήσεις αποφυλάκισης μελετώνται επί του παρόντος για να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους με τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος ορίζει ότι όσοι καταδικάζονται για πολλαπλούς φόνους, βιασμούς, πράξεις πολιτικής διαφθοράς και εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να επωφεληθούν από την απόλυση.

 Ενώ οι ανθρώπινες απώλειες που υπέστησαν στον πόλεμο με τη Ρωσία εξακολουθούν να κρατούνται μυστικές από την Ουκρανία, η ανεπάρκεια πολεμικών δυνάμεων θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ως το σοβαρότερο πρόβλημα του ουκρανικού στρατού, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει σε πολλούς τομείς της δράσης μέτωπο των πολυάριθμων και καλύτερα εξοπλισμένων ρωσικών στρατευμάτων.

 Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέδωσε επίσης έναν ξεχωριστό νόμο την Παρασκευή που αυξάνει τα πρόστιμα για τους Ουκρανούς πολίτες που αποφεύγουν την επιστράτευση. Προηγουμένως, είχε ψηφιστεί και εκδοθεί νόμος που μειώνει την ηλικία επιστράτευσης από τα 27 στα 25.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος