Ουκρανία: «Καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο – Αιχμές για επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο τόνισε η ουκρανική προεδρία σε απάντηση της ανακοίνωσης του Κρεμλίνου ότι εξουδετερώθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κίμακας τρομοκρατική επίθεση κατά της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζει παράλληλα το Κίεβο.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκίοζιν δήλωσε στο μεταξύ, ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ήδη αρχίσει υπποστηρίζοντας ότι παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα κατά μήκος του μετώπου.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η υπηρεσία τύπου της Wagner στο Telegram, ο Πριγκόζιν αναφέρει ότι η «ενεργός φάση» της αντεπίθεσης ενδέχεται να αρχίσει τις προσεχείς μέρες.

Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις για τον θάνατο ακόμη οκτώ αμάχων σε επιθέσεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, πλήττοντας αγορά και σιδηροδρομικό σταθμό.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατά τα φαινόμενα επίθεση πυροβολικού καθώς ο κόσμος έκανε τις αγορές του.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας σκοτώθηκαν ενώ αποκαθιστούσαν ζημιές σε κοντινό χωριό ενώ ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε κτίριο διαμερισμάτων σε άλλο οικισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος