Ουκρανία: Η ταχυδρομική υπηρεσία παραδίδει πακέτα σε βομβαρδισμένες πόλεις παρά τον κίνδυνο

Σε πόλεις της Ουκρανίας κοντά στο μέτωπο του πολέμου, το να είσαι ταχυδρόμος είναι μια δουλειά υψηλού κινδύνου. Παίρνουν επιστολές, πακέτα, τρόφιμα ή χρήματα για συντάξεις και τα παραδίδουν στο Chasiv Yar στο Ντονέτσκ όπου οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς. Το ταχυδρομείο φτάνει με ένα θωρακισμένο βαν, υπό στρατιωτική προστασία.

Η Άννα ήταν ταχυδρόμος για 15 χρόνια στην κατεστραμμένη πλέον πόλη Bakhmut. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα έπρεπε να δουλέψει με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

«Ο καθένας παλεύει στο δικό του μέτωπο τώρα. Και το δικό μας είναι εδώ», λέει. «Για να έρθεις σε ένα τέτοιο μέρος πρέπει να είσαι γενναίος»

Αυτή η ταχυδρομική υπηρεσία είναι μια ζωτική γραμμή για τους κατοίκους που παραμένουν στην πόλη παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς. Τους επιτρέπει να λαμβάνουν γράμματα από την οικογένεια, πακέτα, χρήματα συντάξεων ακόμα και τρόφιμα. Είναι πολύ ευγνώμονες.

«Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι. Μας φέρνουν φαγητό, μας φέρνουν χρήματα» , λέει ένας κάτοικος του Chasiv Yar.

«Έρχονται σε ένα τέτοιο μέρος! Πρέπει να είναι γενναίοι για να έρθουν εδώ. Είναι γενναία, είναι γενναία κορίτσια», προσθέτει μια γυναίκα.

Η διανομή πρέπει να γίνει γρήγορα, αφού ο κίνδυνος για τους ταχυδρόμους και για τον πληθυσμό είναι πολύ μεγάλος. Κάθε φορά που έρχονται, καταστρέφονται περισσότερα σπίτια και μένουν λιγότεροι κάτοικοι.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν φοβόμαστε. Φοβάμαι. Αλλά ξέρετε οι εκρήξεις μπορεί να είναι μακριά ή κοντά. Όταν είναι κοντά, μπαίνουμε στα αυτοκίνητά μας και απομακρυνόμαστε», εξηγεί η Άννα.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος