Ουκρανία: Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο Μπαχμούτ δήλωσε ο Πριγκόζιν – Διαψεύδει η Μόσχα

Ο ιδρυτής της ρωσικής Ομάδας Wagner Γιεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ουκρανίας με μονάδες της να προελαύνουν στο Μπαχμούτ πλευρικά. Σχεδόν άμεσα αντέδρασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που ανακοίνωσε ότι η προέλαση συνεχίζεται στο δυτικό τμήμα του Μπαχμούτ, ενώ ενισχύονται και από μονάδες των αλεξιπτωτιστών.

Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε σκόπιμα παραπλανητική τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα καθυστερήσει «επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις περίμεναν περισσότερη βοήθεια από το εξωτερικό».

Ο ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ υποστήριξε ότι μια ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τις θέσεις της, παραχωρώντας εδάφη νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει κατά τόπους έως και 2 χιλιόμετρα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι ο πόλεμος είναι «σε πολύ δύσκολη στιγμή».

Στις Βρυξέλλες, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι ο πόλεμος εξελίσσεται σε αναμέτρηση ανάμεσα σε μεγάλος αριθμό «ανεπαρκώς εκπαιδευμένων Ρωσικών στρατευμάτων με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και ένα μικρότερο ουκρανικό στρατό που υπερισχύσει χάρη στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης.

Ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία αναπτύσσει άρματα μάχης T-54 – τα οποία και χαρακτήρισε υπέργηρο μοντέλο που σχεδιάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος