Ουκρανία: Ένας νεκρός, έξι τραυματίες από ολονύκτιο ρωσικό μπαράζ επιθέσεων – Πλήγμα σε νοσοκομείο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια πυραυλικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην ανατολική ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, ενώ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας κατέρριψε ένα πύραυλο και 9 από τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το ρωσικό έδαφος προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Βίκτορ Κλιμένκο ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram πως πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Σελίντοβε και το ανθρακωρυχείο Κοτλιάρεφσκα.

«Δύο κτίρια του νοσοκομείου υπέστησαν ζημιές, έξι άμαχοι τραυματίσθηκαν. Μπορεί να υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια, οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κλιμένκο.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε κατά την επίθεση στο ανθρακωρυχείο, πρόσθεσε.

«Τέσσερα κτίρια, 19 οχήματα και μια γραμμή ηλεκτροδότησης υπέστησαν ζημιές. Τριάντα εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν, αλλά έχουν απεγκλωβιστεί», δήλωσε.

Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για αύξηση των ρωσικών επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές -ιδιαίτερα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις- καθώς επικρατούν θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τον περασμένο χειμώνα άφησαν χιλιάδες ανθρώπους στο κρύο και στο σκοτάδι για μεγάλα χρονικά διαστήματα και το Κίεβο έχει έκτοτε εξοπλίστηκε με συστήματα αεράμυνας από τους συμμάχους του.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τότε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας ήταν υπεύθυνη για τα δεινά των πολιτών που συνδέονται με τις μακρές διακοπές ρεύματος, επειδή το Κίεβο αρνήθηκε να συμφωνήσει με τους όρους της Μόσχας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος