Ουκρανία: Ένας 50χρονος και η 11χρονη κόρη του σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια

Ουκρανία: Ένας 50χρονος και η 11χρονη κόρη του σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

Ένας 50χρονος και η 11χρονη κόρη του σκοτώθηκαν από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε πολυκατοικία στην πόλη της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, νωρίς το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε παράλληλα ότι μια 46χρονη, για την οποία διευκρίνισε ότι πρόκειται για την σύζυγο του 50χρονου και μητέρα της 11χρονης που σκοτώθηκαν, ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ανατόλι Κούρτεφ σημείωσε ότι δύο πύραυλοι κατέστρεψαν ένα κτίριο και προκάλεσαν ζημιές σε δεκάδες άλλα στη διάρκεια πλήγματος που σημειώθηκε τη νύχτα.

“Οι καταραμένοι Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν ξανά στην Ζαπορίζια και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”, σημείωσε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το πλήγμα αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων σε μη στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή καθώς η πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία διανύει τον δεύτερο χρόνο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος