Ουγκάντα: Ο στρατός διέσωσε τρεις μαθητές που είχαν απαχθεί από ένοπλους μαχητές

Μια σημαντική επιτυχία, τη διάσωση από τον στρατός της Ουγκάντας τριών από τους έξι μαθητές που απήχθησαν από ένοπλους ισλαμιστές όταν εισέβαλαν σε σχολείο στα δυτικά της χώρας την περασμένη εβδομάδα και σκότωσαν 42 ανθρώπους, οι περισσότεροι μαθητές, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της χώρας.

“Έξι ήταν οι απαχθέντες μαθητές και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τρεις”, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Φέλιξ Κουλαγίγκιε.

Μία γυναίκα με τα δύο της παιδιά που είχαν απαχθεί έξω από το σχολείο διασώθηκαν επίσης, ενώ σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι και κατασχέθηκαν δύο όπλα, είπε ο ίδιος.

Το βράδυ της Παρασκευής μια ομάδα μαχητών της οργάνωσης ανταρτών Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF) που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα στην πόλη Μποντούε στο σύνορο της Ουγκάντας με την ΛΔ Κονγκό.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στους κοιτώνες των αγοριών, τα πυροβόλησαν και έπειτα πυρπόλησαν τον χώρο με αποτέλεσμα να καούν σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί.

Στη συνέχεια εισέβαλαν σε κοιτώνα κοριτσιών και τα μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.

Τα περισσότερα πτώματα που βρέθηκαν στον κοιτώνα των αγοριών απανθρακώθηκαν σε σημείο που δεν είναι αναγνωρίσιμα και οι αρχές χρησιμοποιούν την μέθοδο DNA για την αναγνώρισή τους.

Η ADF, μια πρώην αντάρτικη οργάνωση της Ουγκάντας, δρα στις ζούγκλες του ανατολικού Κονγκό και τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες αμάχων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κάποιες φορές η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Ουγκάντα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων με στόχο αστυνομικό τμήμα και μία κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα το 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος