Ούγγρος Επίτροπος πιάστηκε να αποκαλεί στο μικρόφωνο «ηλίθιους» τους ευρωβουλευτές

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Επίτροπος της Ουγγαρίας στην ΕΕ Όλιβερ Βάρχελι πιάστηκε να λέει στο μικρόφωνο: «Πόσοι άλλοι ηλίθιοι είναι ακόμα εκεί;».

Σε μια μάλλον ατυχή στιγμή που θα ήθελε να διαγράψει από τη μνήμη του, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Επίτροπος της Ουγγαρίας στην ΕΕ Όλιβερ Βάρχελι ξέχασε ότι βρισκόταν ακόμη μπροστά από ανοιχτό μικρόφωνο και ακούστηκε να λέει: «Πόσοι άλλοι ηλίθιοι είναι ακόμα εκεί;».

Σε ανακοίνωσή του αργότερα ο κ. Βάρχελι ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «ιδιωτική συνομιλία» με τον αρχηγό του υπουργικού συμβουλίου που «βγήκε εκτός πλαισίου» και ζήτησε «συγγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση γύρω από αυτό».

«Αυτό συνδέθηκε με μια ιδιωτική και συνεχιζόμενησυνομιλία στα ουγγρικά μεταξύ εμού και του αρχηγού του υπουργικού μου συμβουλίου για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η οποία βγήκε εκτός πλαισίου. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση γύρω από αυτό. Σέβομαι πλήρως όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αξιότιμων μελών του», εξήγησε ο κ. Βάρχελι.

Ωστόσο φαίνεται ότι η εξήγησή του δεν έπεισε τους Ευρωβουλευτές με πολλούς από αυτούς να ζητούν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την καθαίρεσή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος