Ουγγαρία: Υπέρ της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στην Ε.Ε τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, δήλωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την ενέργεια και τη φρεσκάδα των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η Σερβία είναι απαραίτητη, το Μαυροβούνιο έχει ανοίξει όλα τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, η Βόρεια Μακεδονία είναι υποψήφια χώρα για 18 χρόνια και η Αλβανία περιμένει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ για εννέα χρόνια», δήλωσε ο Szijjártó στις Βρυξέλλες, μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. συνάντηση.

Ο Szijjártó δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν θα είναι ολοκληρωμένη έως ότου ενσωματώσει τα Δυτικά Βαλκάνια.

«Είναι σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη, την ασφάλεια και τις διαπροσωπικές επαφές», είπε ο Szijjártó, προσθέτοντας ότι στα κράτη της περιοχής, η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΕ μειώνεται. «Αντί να παραπονιόμαστε ότι άλλοι παγκόσμιοι πολιτικοί παράγοντες αυξάνουν την επιρροή τους στα Δυτικά Βαλκάνια, θα πρέπει να καλωσορίσουμε τα τέσσερα βαλκανικά κράτη στην ΕΕ», είπε ο Szijjártó, αναφερόμενος στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Ο Szijjártó δήλωσε ότι «μόνο τα κράτη που είναι κατά της διεύρυνσης φταίνε για το γεγονός ότι οι πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων χάνουν την πίστη τους στην ΕΕ.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος