Ουγγαρία: Θέσπιση αυστηρών κανόνων στον κατασκευαστικό κλάδο με στόχο την αποτροπή διείσδυσης ξένων εταιριών

Ο υπουργός Κατασκευών και Μεταφορών της Ουγγαρίας, János Lázár, ανακοίνωσε αυστηρούς  κανόνες στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ξένες εταιρείες στον κατασκευαστικό κλάδο δεν έχουν καμία δουλειά στην Ουγγαρία και πρέπει να αποτρέψουμε τη συνεργασία με μεγάλες εισαγωγές και ξένα δομικά υλικά στον κατασκευαστικό κλάδο“, δήλωσε ο János Lázár, Υπουργός Κατασκευών και Μεταφορών, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από την εθνική διάσκεψη σχετικά με τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για συγκεκριμένα σχέδια δράσης σε σχέση με τον ήδη ψηφισθέντα νόμο που αφορά προτεραιότητα των κρατικών επενδύσεων στις κατασκευές και τον νόμο για την αρχιτεκτονική, για τους οποίους εκκρεμεί απόφαση της Βουλής.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα δημιουργήσει νέο κρατικό δίκτυο εμπορίας οικοδομικών υλικών, αντίθετα θα θεσπίσει το δικαίωμα της προτίμησης και τη δυνατότητα ρύθμισης. Πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ουγγαρία δεν θα μπορούν να εξάγονται χωρίς όρια, εάν υπάρχει ανάγκη και ζήτηση στη χώρα αντίστοιχα, το ουγγρικό κράτος θα έχει δικαίωμα προτίμησης στο εμπόριο δομικών υλικών.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID, πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία και η ουγγρική κυβέρνηση αντιγράφει τα ευρωπαϊκά μοντέλα όταν θεσπίζει ορισμένους κανονισμούς στον κατασκευαστικό κλάδο», δήλωσε ο János Lázár, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το δικαίωμα προτίμησης: «Το κράτος αγοράζει τα προϊόντα και στη συνέχεια τα διαθέτει στην αγορά. Η κυβέρνηση μπορεί επίσης να περιορίσει τους παραγωγούς από το να εξάγουν τα προϊόντα τους εάν είναι απαραίτητο. Επομένως, η κρατική διοίκηση θα μπορεί να κρατήσει στη χώρα τα οικοδομικά υλικά, τα οποία έτσι μπορεί να είναι και φθηνότερα».

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος