Ουγγαρία: Σε ήρεμη ειλικρινή αντιπαράθεση για την ασφάλεια της Ευρώπης ελπίζει ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου Péter Szijjártó, έγραψε τη Δευτέρα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook τις σκέψεις του για την ασφάλεια της Ευρώπη τονίζοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για μια ειλικρινή αντιπαράθεση βλέποντας στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες μια καλή ευκαιρία για να συμβεί.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας: υπάρχει ένας πόλεμος στην ήπειρο, μια σοβαρή ένοπλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια της ηπείρου, παράλληλες κοινωνίες έχουν αναδυθεί στη Δυτική Ευρώπη λόγω χρόνιων λανθασμένων μεταναστευτικών πολιτικών. Η τρομοκρατική απειλή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και η μεταναστευτική πίεση δεν μειώνεται – έγραψε τη Δευτέρα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου Péter Szijjártó.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Péter Szijjártó, ήρθε επιτέλους η ώρα για μια ειλικρινή αντιπαράθεση: πρέπει να σκεφτούμε ήρεμα, ψύχραιμα  και με κοινή λογική για το πού πήγαν στραβά οι ευρωπαϊκές πολιτικές αποφάσεις, γιατί οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να πιέζουν για τη μετανάστευση, γιατί πρέπει να εντείνουμε περαιτέρω τις κυρώσεις που επηρεάζει την ευρωπαϊκή οικονομία ή αν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ουκρανία.

«Η σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει αυτό. Και θα υπάρχει ευκαιρία για αυτό; Λοιπόν, ας μην εξαφανίσουμε τις ελπίδες μας», είπε ο Ούγγρος υπουργός.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος