Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη και ορισμένες πόλεις της Βιρτζίνια ανέστειλαν για λίγο όλες τις πτήσεις το βράδυ της Παρασκευής λόγω έντονης χημικής οσμής στο κέντρο πτήσεων που ελέγχει την κυκλοφορία προς τα αεροδρόμια.
Η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ FAA, Κρίστεν Άλσοπ, δήλωσε ότι η εκκένωση του κέντρου ελέγχου Potomac Tracon, προκάλεσε καθυστερήσεις πτήσεων, ωστόσο «οι ελεγκτές επιστρέφουν στην εργασία τους και τα αεροδρόμια αναμένεται να επανέλθουν σύντομα στο φυσιολογικό».
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Βαλτιμόρης-Ουάσινγκτον ανέφερε ότι η απαγόρευση εδάφους της FAA που επηρέαζε τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο είχε αρθεί, αλλά ότι «αναμένονται καθυστερήσεις απόψε».
Ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που τα αεροδρόμια της περιοχής ανακοίνωσαν αναστολή πτήσεων λόγω χημικής οσμής στις εγκαταστάσεις του Ποτόμακ. Η προηγούμενη στάση εδάφους, διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Η εκκένωση προκάλεσε προβλήματα στο Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, το Διεθνές Αεροδρόμιο Θέργκουντ Μάρσαλ της Βαλτιμόρης/Ουάσινγκτον, το αεροδρόμιο Σάρλοτσβιλ-Άλμπεμαρλ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος