Ουάσιγκτον: 49ο ετήσιο γκαλά του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου

Επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της ομογένειας, εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης και διπλωμάτες παραβρέθηκαν στην 49η ετήσια επίσημη εκδήλωση του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) που έγινε στην Ουάσιγκτον. 

Στην  φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν η φιλάνθρωπος Jeannie Ranglas, ο επιχειρηματίας John Georges, ο εικονογράφος Ριπ Καστάρης, και ο Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «Regeneron Pharmaceuticals». 

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΑΗΙ Νικ Λαρυγγάκης έκανε αναφορά στην μακρά πορεία του Ινστιτούτου, στις σημαντικές δράσεις του για την προώθηση των θεμάτων του ελληνισμού και περιέγραψε το όραμα του για το μέλλον. Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι  «η διεθνής τάξη που στηρίζεται σε κανόνες δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη εάν εφαρμόζεται επιλεκτικά» φωτογραφίζοντας σαφώς την τουρκική επιθετικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και προσευχήθηκαν στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος