Όρμπαν: Οι Ούγγροι επιθυμούν διάλυση του ΕΚ λόγω του σκανδάλου διαφθοράς

Array

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι οι Ούγγροι θα ήθελαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή να διαλυθεί λόγω του τρέχοντος σκανδάλου διαφθοράς.

Στην ετήσια διεθνή συνέντευξη Τύπου χθες στη Βουδαπέστη, δήλωσε ότι η αξιοπιστία αυτού του θεσμού τέθηκε πρόσφατα υπό αμφισβήτηση και ότι υποστηρίζει την κατάργηση αυτού του οργάνου όπως είναι σήμερα, ανέφερε το AP.

«Για την Ουγγαρία, δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο το επίπεδο με το οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το τελευταίο σκάνδαλο», είπε και πρόσθεσε ότι είναι καιρός να «στραγγίξει ο βάλτος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται, ότι ο Όρμπαν δανείστηκε αυτή τη φράση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τη χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στις Βρυξέλλες λόγω του πρόσφατα αποκαλυφθέντος σκανδάλου διαφθοράς σχετικά με τις ύποπτες παράνομες δραστηριότητες ορισμένων βουλευτών, με μετρητά, για υπηρεσίες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η συνέντευξη Τύπου είναι σχεδόν η μόνη περίπτωση κάθε χρόνο που ο Όρμπαν επιτρέπει ερωτήσεις από τον κόσμο ή τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην τρέχουσα κυβέρνηση, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο λαϊκιστής πρωθυπουργός, ο οποίος κέρδισε την τέταρτη συνεχή θητεία του τον Απρίλιο, έχει συμμετάσχει σε συχνές αντιπαραθέσεις με την ΕΕ, η οποία τον κατηγορεί για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων, μεγάλη διαφθορά στα κρατικά όργανα και περιστολή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Στις εντάσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Βρυξελλών προστίθεται και η ρητορική της ουγγρικής κυβέρνησης κατά των κυρώσεων, που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Όρμπαν, που θεωρείται ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ΕΕ, έχει υποστηρίξει ότι οι κυρώσεις ήταν αναποτελεσματικές για να πιέσουν τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο και έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις ευρωπαϊκές οικονομίες, παρά στην Ρωσία.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος