Οργή Λουκασένκο για ατζέντα Πούτιν – Μπάιντεν περί Λευκορωσίας

Την οργή του προέδρου της Λευκορωσίας προκάλεσε η είδηση πως τόσο στην τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μπάιντεν, αλλά και σε αυτή που θα έχουν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου ένα από τα ζητήματα της ατζέντας ήταν και θα είναι αυτό της Λευκορωσίας.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασνέκο είπε πως είπε: «εάν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμούν να συζητήσουν για τη Λευκορσία, αφήστε τους να μιλήσουν, ακόμα και εδώ στο Μίνσκ».

«Θέλω να τους προσκαλέσω δημοσίως: αν θέλουν να συζητήσουν τα προβλήματα της Λευκορωσίας,αφήστε τους να έρθουν σε εμάς. Θα τους συναντήσω και των δύο, θα συζητήσουμε όλα τα προβλήματα. Θα ακούσω ακόμη και όλα τα άσχημα πράγματα που η Τζεν Ψάκι που λέει. Θα υπάρξει μια ειλικρινή συζήτηση. Και η συζήτηση στην Ελβετία και η διδασκαλία του Πούτιν για τα προβλήματα της Λευκορωσίας είναι γελοία. Οι αρχηγοί των κρατών θέλουν να συζητήσουν για την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Εντάξει, αφήστε τους να μιλήσουν για τη Λευκορωσία. Ο Πούτιν και εγώ θα συζητήσουμε για την Αμερική την Παρασκευή . Απλώς δεν ξέρω τι λέει ο Μπάιντεν με τον Πούτιν για το θέμα. Θα μιλήσει για τη Λευκορωσία. Μου προκαλεί αίσθηση ότι παρόλο που του έδωσε έναν χάρτη και κοίταξε πού βρίσκεται αυτή η Λευκορωσία, δεν γνωρίζουν απολύτως την κατάσταση, την κατάσταση», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος