Ώρες αγωνίας για την Γάζα: Χωρίς καμία ανθρωπιστική βοήθεια οι άμαχοι – Κλειστά όλα τα περάσματα

Ένα θρίλερ εξελίσσεται στο νότιο τμήμα της Γάζας. Από τη μια αναμένεται ως «μάννα εξ ουρανού» η ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη αναζητούνται τρόποι για απομάκρυνση των ξένων υπηκόων. Κλειστά είναι όλα τα περάσματα προς τη Γάζα. Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ από το νότιο συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, μεταξύ Ισραήλ και Γάζας κανένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια δεν πέρασε από εκεί. Ούτε και από το πέρασμα της Ράφα προς Αίγυπτο.

Το συνεργείο της ΕΡΤ κατευθύνθηκε στο σημείο, μετά από αναφορές του Reuters πως είδε βυτιοφόρο καυσίμων με τα διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών να περνά από τη Γάζα προς το Κερέμ Σαλόμ για ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, μόνο βυτιοφόρο καυσίμων πέρασε από το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ και κανένα άλλο, όπως αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Κανένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια δεν πέρασε από τα περάσματα στη Γάζα, τη στιγμή που η ανθρωπιστική κρίση παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν συγκεντρωθεί στο πέρασμα της Ράφα μετά τη χθεσινή είδηση ότι θα άνοιγε σήμερα. Παρέμεινε κλειστό και κανείς δεν πέρασε από εκεί, ούτε κάποιος ξένος υπήκοος.

Για το κατά πόσο είναι εφικτό 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι να εκκενώσουν τη Βόρεια Γάζα με ασφάλεια η ΕΡΤ συνομίλησε με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και η απάντησή του ήταν «αυτή την ερώτηση να την κάνετε στη Χαμάς»

Αποστολή: Αλεξία Καλαϊτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος