Ονδούρα: Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη της πρόεδρου στην Κίνα

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της αριστερής προέδρου στον ασιατικό γίγαντα αφότου τα δυο κράτη σύναψαν επίσημα διπλωματικές σχέσεις τον Μάρτιο

Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο αναχωρεί σήμερα για την Κίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της χθες Δευτέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της αριστερής προέδρου στον ασιατικό γίγαντα αφότου τα δυο κράτη σύναψαν επίσημα διπλωματικές σχέσεις τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση της κυρίας Κάστρο αποφάσισε η χώρα να διακόψει τις σχέσεις με την Ταϊβάν και να προσεγγίσει την Κίνα σε αναζήτηση επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

Ο ΥΠΕΞ Εδουάρδο Ενρίκε Ρέινα διευκρίνισε σε δημοσιογράφους στην τελετή των εγκαινίων της κινεζικής πρεσβείας στην Τεγκουσιγκάλπα πως η επίσκεψη θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Η επίσκεψη της κυρίας Κάστρο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ακολουθεί την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Κινέζος ομόλογός της Σι Τζινπίνγκ, ανέφερε νωρίτερα χθες το κρατικό μέσο ενημέρωσης Poder Popular.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Ρέινα ανήγγειλε πως οι δυο κυβερνήσεις θα αρχίσουν «σύντομα» συνομιλίες για το εμπόριο και πρόσθεσε πως το πρώτο ονδουριανό προϊόν που θα αρχίσει να εξάγεται στην κινεζική αγορά.

Χθες, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ονδούρας είπε πως κατά την επίσκεψη της κυρίας Κάστρο θα υπογραφτούν αρκετές «συμφωνίες συνεργασίας», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Η Τεγκουσιγκάλπα θέλει εξάλλου τη βοήθεια του Πεκίνου προκειμένου να μειωθεί το βάρος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της, με την υποστήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών του νέου της εταίρου

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος