Ονδούρα: Αίρεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας σε 2 πόλεις μετά τη μείωση της βίας

Η κυβέρνηση της Ονδούρας προχωρά στην άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας που επέβαλε τον περασμένο μήνα σε δυο βιομηχανικές πόλεις προκειμένου να καμφθεί η βία, καθώς σημειώθηκε μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών εκεί, δήλωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Ασφαλείας Γουστάβο Σάντσες.

Οι απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας που ανακοινώθηκαν την 25η Ιουνίου αφορούσαν την Τσολόμα, έδρα εξαγωγικών εταιρειών, και τη Σαν Πέδρο Σούλα, εμπορικό κόμβο της χώρας της κεντρικής Αμερικής. Το μέτρο επιβλήθηκε έπειτα από σειρά ανθρωποκτονιών –δολοφονήθηκαν 24 άνθρωποι μέσα σε μια μέρα– στην κοιλάδα Σούλα, όπου βρίσκονται οι δυο πόλεις.

«Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας αναστέλλεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης [σ.σ. τοπική ώρα· στις 09:00 σήμερα ώρα Ελλάδας]», δήλωσε ο κ. Σάντσες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι δείκτες φανερώνουν μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στην περιοχή, που έφθασε το 74%», εξήγησε ο υπουργός.

Η δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στοιχίζει τη ζωή σε περίπου δέκα ανθρώπους καθημερινά στην Ονδούρα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

Το μέτρο είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες από επιχειρηματίες της εστίασης, των ξενοδοχείων και των νυχτερινών κέντρων, που φοβούνταν ότι θα χρεοκοπούσαν.

Οι αρχές της Ονδούρας κήρυξαν τον Δεκέμβριο κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 123 δήμους που πλήττονται από το κύμα βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τη 19η Αυγούστου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος