Ονδούρα: 41 γυναίκες νεκρές σε βίαιες συγκρούσεις σε φυλακή – Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μια γυναικεία φυλακή στην Ονδούρα, όπου βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών προκάλεσαν πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε μια φυλακή περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Εντγκάρντο Μπαραχόνα, ο οποίος ανέφερε ότι ο αρχικός απολογισμός των νεκρών είναι 41 γυναίκες. Δεν ήταν σαφές αν ήταν όλες κρατούμενες. Άλλες πέντε γυναίκες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Μπαραχόνα.

Εκατοντάδες συγγενείς φυλακισμένων γυναικών συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα κράτησης περιμένοντας πληροφορίες για τις αγαπημένες τους. “Δεν ξέρουμε ποια είναι τα θύματα“, δήλωσε ένας άνδρας.

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και αστυνομικοί εθεάθησαν να εισέρχονται και να φρουρούν τη φυλακή, ενώ ομάδες πυροσβεστών ήταν επίσης παρούσες. Σύμφωνα με την Ντέλμα Ορντόνεζ, η οποία εκπροσωπεί συγγενείς κρατουμένων, μέλη μιας συμμορίας είχαν εισέλθει στο κελί μιας αντίπαλης ομάδας και του έβαλαν φωτιά. Το τμήμα αυτό της φυλακής “καταστράφηκε ολοσχερώς” από την πυρκαγιά, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, ενώ ορισμένα πτώματα ήταν διάτρητα από σφαίρες, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Γιούρι Μόρα. Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποια συμμορία εξαπέλυσε την αρχική επίθεση, πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο δήλωσε στο Twitter ότι είναι “σοκαρισμένη” και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα μέλη των οικογενειών. Ανακοινώθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Κάστρο δήλωσε ότι θα “λάβει δραστικά μέτρα” για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας.

Την Τρίτη το βράδυ, απέλυσε τον υπουργό Ασφαλείας Ramon Sabillon, αντικαθιστώντας τον με τον Gustavo Sanchez, ο οποίος υπηρετούσε ως διευθυντής της εθνικής αστυνομίας.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος