Ομογενείς από την Ουκρανία φιλοξενούνται σε κατασκήνωση και περιγράφουν τον Γολγοθά της προσφυγιάς (video)

Ομογενείς οικογένειες προσφύγων από τα ελληνόφωνα χωριά της Ουκρανίας, ήρθαν στην Ελλάδα και μένουν στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα από τις 7 Μαρτίου μαζί με τα νεογέννητα παιδιά τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» δύο Ουκρανές που έγιναν πρόσφατα μητέρες, αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την μετακίνησή τους στην χώρα και απαντούν αν επρόκειτο να ξανά επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Οι δύο Ουκρανές κυοφορούσαν κατά την μετανάστευσή τους, γεγονός που τούς δημιουργούσε επιπλέον δυσκολίες. Το ευχάριστο γεγονός είναι πως κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά χωρίς επιπλέον προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η μια Ουκρανή γέννησε πριν από 10 ημέρες και η δεύτερη πριν από 40 ημέρες, φέρνοντας στον κόσμο δύο υγιέστατα μωρά.

Όπως ανέφεραν και οι ίδιες «ήταν πάρα πολύ δύσκολη η διαδρομή και εκτός αυτού περιμέναμε πολλές ώρες στα σημεία ελέγχου λόγω του συνωστισμού».

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, δεν έπαψαν να χάνουν το χαμόγελό τους και την αισιοδοξία τους, εκφράζοντας την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους προς όλους τους Έλληνες.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες γιατί μας δέχτηκαν και μας εξασφάλισαν όλες τις συνθήκες παραμονής στην χώρα», είπαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η νοσταλγία για τις οικογένειες και τους συγγενείς που άφησαν πίσω τους είναι μεγάλη. Με πόνο ψυχής απάντησαν στην ερώτηση αν επρόκειτο να ξαναγυρίσουν πίσω στην χώρα τους:

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε γιατί έχει καταστραφεί η Σαρτανά που είναι η πόλη μας κοντά στην Μαριούπολη και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε εδώ», είπαν και πρόσθεσαν πως οι συγγενείς τους βρίσκονται εκεί και θα ήθελαν κάποια στιγμή να επιστρέψουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος