Ομιλία Μπάιντεν για την κατάσταση του Έθνους: Η Δημοκρατία και η ελευθερία δέχονται επίθεση – Δεν θα υποκλιθώ στον Ρώσο Πρόεδρο

Σύνοψη
  • Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «δεν θα υποκλιθεί» στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
  • «Κληρονόμησα μια οικονομία που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Τώρα όλος ο κόσμος φθονεί την οικονομία μας, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν

«Η ελευθερία και η Δημοκρατία υφίστανται επίθεση» στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.

Από την εποχή «του προέδρου Λίνκολν» και του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, «ουδέποτε η ελευθερία μας και η Δημοκρατία μας είχαν δεχθεί (τέτοια) επίθεση στη χώρα μας όπως σήμερα», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος στην ομιλία του στο Κογκρέσο.

«Δεν θα υποκλιθώ» στον πρόεδρο της Ρωσίας

Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «δεν θα υποκλιθεί» στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για «να σταματήσουμε τον Πούτιν».

Κατά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο Δημοκρατικός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχο και αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ πως υποτάχθηκε —«υποκλίθηκε»— στον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «απαράδεκτο».

«Όλος ο κόσμος φθονεί την οικονομία μας»

Ο Τζο Μπάιντεν καυχήθηκε, για τα πεπραγμένα του στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, διαβεβαιώνοντας πως όλος ο κόσμος «φθονεί» σήμερα την οικονομία των ΗΠΑ.

«Κληρονόμησα μια οικονομία που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Τώρα όλος ο κόσμος φθονεί την οικονομία μας. Δημιουργήθηκαν 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε μόλις τρία χρόνια, αυτό είναι ρεκόρ. Και το ποσοστό της ανεργίας είναι το χαμηλότερο εδώ και 50 χρόνια», διαβεβαίωσε ο Δημοκρατικός, υποψήφιος για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, στην εφ’ όλης της ύλης ομιλία του, απευθυνόμενος στην ολομέλεια του αμερικανικού Κογκρέσου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος