«Όμικρον»: Αρχιστράτηγος αναλαμβάνει την Επιτροπή Κρίσεων του Βερολίνου – Τα νεότερα από Παρίσι και Λονδίνο (video)

Μάσκες, εμβολιασμοί αλλά και νέες εκδοχές περιορισμού κοινωνικών επαφών για τους ανεμβολίαστους είναι τα εργαλεία που προτάσσουν ευρωπαϊκές πρωτεόυσες έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

Από το Λονδίνο που πάντως είναι από πλευράς διακόσμησης πανέτοιμο για τα Χριστούγεννα, η Νατάσσα Καντζάβελου μεταδίδει ότι από τις 4 το πρωί της 30ης Νοεμβρίου, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές παντού εκτός από εστιατόρια, παμπ και θεάματα. Την ίδια ώρα η Θωμαϊς Παπαϊωάννου από το Παρίσι επισημαίνει ότι από τις 15 Ιανουαρίου θα είναι de facto υποχρεωτική η τρίτη δόση αφού με αυτήν συνδέεται η εγκυρότητα 19 εκατομμυρίων πιστοποιητικών.

Από τη Γερμανία ο Γιώργος Παππάς μεταδίδει ότι ο μελλοντικός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσανατολίζεται σε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο αναμένοντας «υπερκομματική νομοθετική προσπάθεια» καθώς όλα τα κόμματα έχουν «αντιρρησίες».

Αναλυτικά τα μέτρα στη Βρετανία:

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στόχο για αναμνηστική δόση του εμβολίου σε όλους από 18 και άνω μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν στη Σκωτία αποτελούν μέχρι στιγμής την πλειονότητα των 14 μολύνσεων της Όμικρον που έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανεβάζουν τα κρούσματα σε 22.  Πρόστιμο 10.000 λιρών προβλέπεται για μη συμμόρφωση στο μέτρο της 10ήμερης απομόνωσης όσων ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Γαλλία: Κορύφωση τον Ιανουάριο

Νέο αρνητικό ρεκόρ τα 47.000 κρούσματα αλλά κανένα της παραλλαγής Όμικρον στη Μητρόπολη, αναφέρει η Γαλλία ενώ 55χρονος κάτοικος των γαλλικών κτήσεων του Ινδικού νοσεί από το νέο στέλεχος μετά από ταξίδι στη Μοζαμβίκη. 50 εκατομμύρια Γάλλοι  έχουν εμβολιαστεί πλήρως, και διαθέτουν το πιστοποιητικού  passe sanitaire  συμπεριλαμβανομένου του 88,4% των άνω των 12 ετών.

 Γερμανία: Ο Αρχιστράτηγος  «Corona» και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι 16 κυβερνήσεις των κρατιδίων  ανακοινώνουν αύριο σειρά μέτρων. Αναμένεται  πανεθνικό lockdown σε ανεμβολίαστους με αποκλεισμό στο λιανικό εμπόριο, στην εστίαση αλλά και στη διασκέδαση, ενώ συζητείται ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών.
Επίσης σχεδιάζεται υποχρεωτική μάσκα και περισσότερα διαγνωστικά τεστ και στα σχολεία όπου το κλείσιμο συζητείται ως έσχατη λύση.

Ο Όλαφ Σολτς πριν ακόμα ορκισθεί η νέα κυβέρνηση παρουσίασε την Επιτροπή διαχείρισης κρίσης υπό τον αρχιστράτηγο Μπράουν  που αναλαμβάνει άμεσα «για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με στόχο 30 εκατομμύρια ως τα Χριστούγεννα (είτε ως πρώτη δόση, είτε ως τρίτη).

Η Γερμανία είχε αποκλείσει έως τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή να επιβάλει τον εμβολιασμό, που υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο τέσσερις «ανησυχητικές» παραλλαγές: η Δέλτα -που είναι κυρίαρχη πλέον στον κόσμο- η Άλφα, η Βήτα και η Γάμμα.

Πηγή:ΕΡΤ

Ανταποκριτές: Νατάσσα Καντζάβελου, Θωμαϊς Παπαϊωάννου, Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος