Ομέρ Τσελίκ: Μη αποδεκτό το κλείσιμο σχολείων στη Θράκη

Array

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει λύση στα προβλήματα χωρίς την Τουρκία. Το ζήτημα του διαδρόμου των σιτηρών έχει επιλυθεί χάρη στην οξυδέρκεια του Προέδρου Ερντογάν».

Για τη Συρία είπε ότι «η Τουρκία ασκεί μεγάλη επιρροή για να προκύψει μια πολιτική λύση. Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Είμαστε μια έμπειρη χώρα που έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο παρελθόν. Δεν θα χωρίσουμε τον εαυτό μας από τον αδελφό ιρακινό λαό. Αγωνιζόμαστε χρόνια για να ζήσουμε με ειρήνη και ευημερία. Και όταν κάνουμε ένα λάθος, το μοιραζόμαστε ανοιχτά με την ιρακινή κυβέρνηση».

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του προέδρου Ερντογάν ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και τη διακοπή λειτουργίας αριθμού σχολείων.

«Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει σε αυτό. Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι κλείνει τα σχολεία λόγω έλλειψης μαθητών. Αυτό πρέπει να αποφασιστεί από την τουρκική μειονότητα. Η Ελλάδα λέει ότι δεν κλείνει τα σχολεία αλλά σταμά προσωρινά τη λειτουργία τους. Είναι σαφές στις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό γιατί είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος