Ολυμπιακοί Αγώνες: Απομακρύνθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης

Μια μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απομακρύνθηκε από τη θέση του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της , σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κεντάρο Κομπαγιάσι. Μια παράσταση του 1990 ανασύρθηκε από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπενθυμίζοντας ότι ο Κεντάρο Κομπαγιάσι συμμετείχε στο σκετς με θέμα τη δημιουργία χαρακτήρων για ένα παιχνίδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Οι διοργανωτές θα επανεξετάσουν ολόκληρο το πρόγραμμα τελετής έναρξης, το οποίο ξεκινά στις 8 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή.

Ο κ. Κομπαγιάσι από την πλευρά του απολογήθηκε μιλώντας για «ασέβεια και ηλίθια επιλογή λέξεων».

Η Seiko Hashimoto, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε: «Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει πριν από την τελετή έναρξης, προσφέρουμε τη βαθύτατη συγγνώμη μας για τυχόν αδίκημα και την αγωνία που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το θέμα στους πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στο πολίτες της Ιαπωνίας και του κόσμου».

Είναι το τρίτο ανώτερο μέλος της δημιουργικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων πουαπομακρύνεται. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο μουσικός σκηνοθέτης παραιτήθηκε μετά την επανεμφάνιση μιας συνέντευξης στην οποία παραδεχόταν ότι ως μαθητής κατηγορήθηκε για μπούλινγκ σε βάρος συμμαθητών του με ειδικές ανάγκες.

Ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης παραιτήθηκε τον Μάρτιο λόγω της ιιδεάς του να εμφανίσει στην τελετή ‘έναρξης την διάσημη της ιαπωνικής καλλιτεχνικής βιομηχανίας Naomi Watanabe σε κοστούμι χοίρου.

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Τάτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος