Ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ελβετία καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, αφήνοντας άστεγους τους 24 ανθρώπους που διέμεναν εκεί, οι οποίοι ωστόσο δεν έπαθαν το παραμικρό.
Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες που ξέσπασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κτίριο αυτό, στο Κάλτμπρουν του Ζανκτ Γκάλεν και χρειάστηκαν δύο ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Οι 14 από τους ενοίκους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο χωρίς να τραυματιστούν. Προσωρινά ο δήμος τους φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που στεγάζονται στο σχολείο της πόλης.
Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση αλλά τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών διευκρίνισε ότι δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα εμπρησμού, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστό ακόμη από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ
Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Ρόιτερς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος