Ολλανδία: Σημαντική μείωση κρουσμάτων κορονοϊού

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες μειώθηκε κατά 16,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, 13.347 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό την περασμένη εβδομάδα, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Ιούλιο. Ο αριθμός των νοσηλειών (374) μειώθηκε κατά 23% και 18% λιγότεροι άνθρωποι εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επιπλέον από το ευρήματα του RIVM προκύπτει πως το μεγαλύτερο μέρος των νέων περιπτώσεων μόλυνσης αφορά σε ηλικίες κάτω των 20 ετών και σε μη εμβολιασμένα άτομα. Από τα 37.000 άτομα που βρέθηκαν θετικά μέχρι τώρα αυτόν τον μήνα και των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού είναι γνωστή, σχεδόν το 70% ήταν εντελώς απροστάτευτα.

Περίπου το 29% των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είχαν εμβολιαστεί πλήρως και το 4% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μέχρι στιγμής, στην Ολλανδία έχουν διατεθεί πάνω από 23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και σχεδόν το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών στην Ολλανδία έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος