Ολλανδία: Ο πιο ισχυρός βαρόνος ναρκωτικών της Ευρώπης καταδικάστηκε σε ισόβια – «Αν μιλήσεις, πεθαίνεις» , ήταν ο κανόνας του

Σύνοψη
  • Ανέβηκε στις... τάξεις για να γίνει αφεντικό των καρτέλ μεταφέροντας ποσότητες - ρεκόρ κοκαΐνης στα λιμάνια της Ευρώπης
  • Η δίκη έχει σοκάρει την Ολλανδία, εκθέτοντας την πραγματικότητα του εγκληματικού υπόκοσμου της χώρας που τροφοδοτείται από ναρκωτικά.

Ο «πιο ισχυρός βαρόνος των ναρκωτικών» της Ευρώπης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το δικαστήριο της Ολλανδίας μετά από μια δίκη της μαφίας που συμμετείχε.

Το δικαστήριο καταδίκασε 17 υπόπτους σήμερα στη μακροχρόνια δίκη μιας συμμορίας που σχεδίαζε μια σειρά από φόνους.

Οι δικαστές επέβαλαν ισόβια κάθειρξη σε τρεις από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του «αδιαμφισβήτητου αρχηγού» της συμμορίας, Ridouan Taghi, που αποτελούσαν κάποτε τους πιο καταζητούμενους φυγάδες της Ολλανδίας.

Ο Taghi καταδικάστηκε για πέντε κατηγορίες φόνων, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που ονομάζεται Hakim Changachi, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ουτρέχτη το 2017 σε μια υπόθεση εσφαλμένης ταυτότητας, όπως λένε οι εισαγγελείς. «Ο Taghi διέταξε το χτύπημα» για έναν άλλο άνδρα που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον Changachi, είπε ο δικαστής. «Ο Taghi ήταν υπεύθυνος για το λάθος», πρόσθεσε ο δικαστής.

«Αποφάσιζε ποιος θα σκοτωθεί και κανείς δεν γλίτωνε», είπε ο προεδρεύων δικαστής. «Το μέγεθος του πόνου που προκάλεσε ο Taghi στα θύματα και στα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι σχεδόν αδιανόητος».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Taghi χρησιμοποίησε επίσης ακραία βία για να εκφοβίσει εχθρούς και πιθανούς πληροφοριοδότες της αστυνομίας.

Η δίκη έχει σοκάρει την Ολλανδία, εκθέτοντας την πραγματικότητα του εγκληματικού υπόκοσμου της χώρας που τροφοδοτείται από ναρκωτικά.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Taghi, 46 ετών – που φέρεται να είναι ο πιο ισχυρός βαρόνος των ναρκωτικών στην Ευρώπη – είχε έναν απλό κανόνα: «Αν μιλήσεις, πεθαίνεις»

Ανέβηκε στις… τάξεις για να γίνει αφεντικό των καρτέλ μεταφέροντας ποσότητες – ρεκόρ κοκαΐνης στα λιμάνια της Ευρώπης.

Οι εισαγγελείς επέμειναν σε ισόβια κάθειρξη για τον Taghi – ο οποίος δήλωσε αθώος – και πέντε από τους συγκατηγορούμενους του, για τη συμμετοχή τους σε αυτό που αποκαλούσαν «καλολαδωμένη μηχανή δολοφονίας»

Ο Taghi και αρκετοί συγκατηγορούμενοι δεν παρευρέθηκαν την τελευταία ημέρα της δίκης τους στο αυστηρά φυλασσόμενο δικαστικό μέγαρο στα περίχωρα της ολλανδικής πρωτεύουσας. 

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί φορώντας πανοπλίες, κράνη και μάσκες, περιπολούσαν στους δρόμους γύρω από το δικαστήριο, καθώς αυτοκίνητα που μετέφεραν ορισμένους από τους κατηγορούμενους μπήκαν σε ένα υπόγειο πάρκινγκ για την ακρόαση. 

ΠΗΓΗ: DailyMail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος