Ολλανδία: Μαζικές συλλήψεις στη Χάγη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Περίπου διακόσιοι άνθρωποι συνελήφθησαν όταν η ολλανδική αστυνομία διέλυσε διαδήλωση, στο περιθώριο της συνόδου του NATO η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη στην πόλη της Χάγης.

Οι διαδηλωτές, που ανήκαν κυρίως στην οικολογική οργάνωση Extinction Rebellion, απέκλεισαν για κάποια ώρα μείζονα οδικό άξονα, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της συνόδου κατά την οποία οι ηγέτες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενέκριναν άνευ προηγουμένου αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των κρατών μελών.

Διαμαρτύρονταν επίσης για τις ενέργειες του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τις συλλήψεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους επιτόπου. Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ρόπαλα.

Διαδηλωτές είχαν ήδη προσπαθήσει να καταλάβουν άλλον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Χάγη προχθές Τρίτη, την πρώτη ημέρα της συνόδου. Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν σε αυτή την περίπτωση.

Η διοργάνωση της συνόδου του NATO σήμανε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της Ολλανδίας στην ιστορία της χώρας. Ο χώρος όπου διεξήχθη βρισκόταν περίπου 8 χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο που προσπάθησαν να αποκλείσουν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος