Ολλανδία: Δυσάρεστη έκπληξη για τον Μακρόν η διακοπή ομιλίας του από διαδηλωτές για το συνταξιοδοτικό

Ο Εμανουέλ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Ολλανδία στο πλαίσιο κρατικής επίσκεψης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της μη δημοφιλής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού του συστήματος. 

Ομάδα διαδηλωτών διέκοψε στη Χάγη την ομιλία του προέδρου της Γαλλίας για το μέλλον της Ευρώπης. Ορισμένα μέλη του ακροατηρίου άρχισαν να φωνάζουν στον Μακρόν τη στιγμή που ξεκίνησε την ομιλία του για το μέλλον και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Μετά τη διακοπή ο Γάλλος πρόεδρος επανήλθε δίνοντας και μια έμμεση απάντηση στους διαμαρτυρόμενους για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία.

“Αυτό είναι απαραίτητο, διαφορετικά θα χάσουμε την κυριαρχία μας και την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις. Θα είμαστε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα έως το 2050, αλλά με κινεζικές ή αμερικανικές τεχνολογίες, που θα μας θέσουν σε κίνδυνο και θα δημιουργήσουν τεράστια σύγχυση γιατί θα τελειώσει με θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει μια κατάσταση όπου δεν θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε μόνοι μας.”

Ο Μακρόν μόλις επέστρεψε από μια κρατική επίσκεψη στον ασιατικό γίγαντα, στόχος του ήταν να ανοικοδομήσει τις σχέσεις μεταξύ αυτής της χώρας και της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ακόμα κι έτσι, έχει τονίσει στην ομιλία του τη σημασία της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Πηγή: ΑΡ

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος