Ολλανδία: Αποστέλλει πλοίο στην Κύπρο για πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα-Αποστολή και Ιταλικού πλωτού νοσοκομείου

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη την αποστολή στρατιωτικού πλοίου στην Κύπρο, όπου θα είναι έτοιμη να παράσχει πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το παράκτιο περιπολικό Ms. Holland πρόκειται να αναχωρήσει στα μέσα Νοεμβρίου και θα φτάσει στην περιοχή μέχρι τα τέλη του μήνα, δήλωσε αξιωματούχος του ολλανδικού ναυτικού. «Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο μια πρόθεση σε περίπτωση που χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια ή εκκενώσεις», είπε ο Άλεξ Κράνενμπουργκ.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση», επέμεινε, εξηγώντας ότι «πρώτα πρέπει να δημιουργηθούν ορισμένες προϋποθέσεις».

Το νησί της ανατολικής Μεσογείου προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για την παροχή βοήθειας στο παλαιστινιακό έδαφος.

Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό από την άνευ προηγουμένου αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τον θύλακα.

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα στείλει ένα πλοίο νοσοκομείο εξοπλισμένο με χειρουργικές αίθουσες στην παράκτια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, σημειώνει το dpa.

«Είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε μια τέτοια ανθρωπιστική επιχείρηση σε αυτήν την περιοχή και ελπίζουμε ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκίντο Κροσέτο. Το πλοίο Vulcano θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Agerpres.ro

μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος