Ολλανδία: Αγωγή κατά της Booking – Χιλιάδες Ευρωπαίοι ξενοδόχοι την κατηγορούν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Σχεδόν 10.000 Ευρωπαίοι ξενοδόχοι προσφεύγουν νομικά κατά της ιστοσελίδας Booking για καταχρηστικές πρακτικές τιμολόγησης, εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της στις on line κρατήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

Η συλλογική αγωγή ασκείται από το ολλανδικό Ίδρυμα Hotel Claims Alliance Foundation ενώπιον του δικαστηρίου του Άμστερνταμ, όπου εδρεύει η πλατφόρμα. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξενοδοχείων, η ζημία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τον Ιούνιο, η γαλλική υπηρεσία επιτήρησης της απάτης Répression des Fraudes είχε επισημάνει ότι η πλατφόρμα κρατήσεων εφαρμόζει “πρακτικές που περιορίζουν τον ανταγωνισμό” εις βάρος των Γάλλων ξενοδόχων, υποστηρίζοντας ότι η Booking εμποδίζει τα ξενοδοχεία να προσφέρουν καλύτερες τιμές σε άλλες πλατφόρμες ή στους δικούς τους ιστότοπους. 

Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος