Όλαφ Σολτς: Η στιγμή της εκκένωσης του αεροπλάνου του στο Τελ Αβίβ – Ξαπλωμένη στο έδαφος η αντιπροσωπεία του (video)

Η αντιπροσωπεία του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είχε μια δυσάρεστη εμπειρία στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, καθώς ετοιμαζόταν να απογειωθεί για το Κάιρο.

Κατά την ώρα της επιβίβασης σήμανε συναγερμός για πυραυλική επίθεση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εγκαταλείψουν όλοι το αεροσκάφος.

Ο κ. Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν από μέλη της αντιπροσωπείας, ακούγονται αλλά και φαίνονται δύο πύραυλοι στον ουρανό, πάνω από το αεροδρόμιο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Στην Αίγυπτο, ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπου θα διεξαχθούν διπλωματικές συνομιλίες με στόχο την αποφυγή κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος