Οικονομικά αντίποινα από την Τουρκία κατά 4 ιταλικών εταιρειών για τις δηλώσεις Ντράγκι

Ανταπόκριση – Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής

Μόλις την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε χαρακτηρίσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν “δικτάτορα”, κάτι που εκνεύρισε φανερά την Τουρκική Κυβέρνηση.

Η Τουρκία ζητά από την ιταλική Κυβέρνηση να απολογηθεί επί του φραστικού επεισοδίου. Αφού όμως η ιταλική απάντηση δεν ήρθε μέχρι στιγμής, η Τουρκία προχωρά σε οικονομικά αντίποινα, με επιπτώσεις σε τουλάχιστον 4 ιταλικές εταιρείες.

Σήμερα το πρωί η ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε πως η Τουρκία αποφάσισε να “παγώσει” – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – την αγορά δέκα ελικοπτέρων AW169 προοριζόμενα για την τουρκική στρατιωτική σχολή.

Η αγορά, ύψους 70 εκ ευρώ, θα ήταν η πρώτη μιας σειράς παραγγελιών ύψους πλέον των 150 εκ Ευρώ, και η εταιρεία που θα υποστεί τις οικονομικές αυτές απώλειες είναι η ιταλική κρατική τεχνολογική holding Leonardo.

Επίσης, η La Repubblica συνεχίζει λέγοντας πως το πάγωμα των συμβολαίων αφορά και την Ansaldo Energia και άλλες δύο αδιευκρίνιστες ιταλικές εταιρείες.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο ετήσιος τζίρος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών μέχρι πριν την πανδημία ήταν στα 17 δισ ευρώ.

Σημειωτέον, μια από τις εταιρείες κολοσσός είναι η Ferrero, η εταιρεία παραγωγός της σοκολάτας Nutella, που εισάγει φουντούκια από την Τουρκία, και αυτή με ένα τζίρο ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ.

Αναμένονται εξελίξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος