ΟΗΕ: Προειδοποίηση στα κράτη μέλη της Ε.Ε για μη διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν

Εναντίον της διακοπής της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών, τάσσεται ο ΟΗΕ και προειδοποιεί τα κράτη μέλη της Ε.Ε να μην διακόψουν την παροχή της  υιοθετώντας σκληρή γραμμή.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αμίνα Μοχάμεντ μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι οι κυβερνήσεις χρειάζεται να εξηγήσουν στους φορολογούμενους γιατί πρέπει να συνεχίσουν να χορηγούν βοήθεια σε μια χώρα όπου γίνονται σε αυτόν τον βαθμό διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Η δυσάρεστη αλήθεια είναι πως γυναίκες και παιδιά διατρέχουν κίνδυνο να πεθάνουν στο Αφγανιστάν αν δεν σταλεί βοήθεια, επέμεινε.

Αναφερόμενη στις ανάγκες του πληθυσμού, η κυρία Μοχάμεντ υπογράμμισε πως μέρος του πληθυσμού δεν έχει καν επαρκή ποσότητα τροφής ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας πλήττεται από κύμα πολικού ψύχους με δεκάδες νεκρούς.

Σκοπός της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι να πιέσει τους Ταλιμπάν, ώστε να πάρουν πίσω αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών ή τουλάχιστον να κάνουν περισσότερες εξαιρέσεις, ιδίως ως προς την απασχόληση και την εκπαίδευση, συνέχισε.

Ας σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα πέραν των άλλων πολλών καταπατήσεων των δικαιωμάτων των γυναικών  οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες να εργάζονται σε οργανώσεις και οργανισμούς αρωγής.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ εξετάζουν το τρέχον διάστημα το κατά πόσον θα συνεχίσουν να χορηγούν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ ειδικά τάχθηκε προχθές Δευτέρα, στη συνάντηση με τους ομολόγους της στις Βρυξέλλες, υπέρ της τήρησης σκληρής γραμμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος