ΟΗΕ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από τo Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε την Κυριακή (8/1) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Περισσότεροι από 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και άλλα 5,9 εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γερμανία, Katharina Lumpp.

Συνολικά είναι σχεδόν 14 εκατομμύρια πρόσφυγες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Η Ουκρανία έχει 41 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Katharina Lumpp τονίζει ότι η Γερμανία είναι δεύτερη μόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη συνεισφορά στην υποστήριξη και τη φροντίδα των προσφύγων, ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Με αυτά τα χρήματα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες με ασφάλεια και προστασία και να τους υποστηρίξουμε με διάφορους τρόπους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Γερμανία, Καταρίνα Λαμπ.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος