ΟΗΕ: Η υπηρεσία Αρωγής για τους Παλαιστίνιους ζήτησε κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια ύψους 104 εκατ. δολαρίων για τη Γάζα

Η UNRWA ( Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή ) ζητά επειγόντως 104 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να αποδέσμευση την πολυτομεακή ανθρωπιστική απάντηση της τις επόμενες 90 ημέρες.

 Τα ζητούμενα κεφάλαια θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες σε τρόφιμα, μη τρόφιμα, υγεία, στέγη και προστασία έως και 250.000 ατόμων που αναζητούν ασφάλεια σε καταφύγια της UNRWA σε όλη τη ρημαγμένη Λωρίδα της Γάζας και άλλων 250.000 Παλαιστινίων προσφύγων στην κοινότητα.

Θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών, των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων.

«Αυτό που εκτυλίσσεται είναι ήδη μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική τραγωδία. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, ισχύουν κανόνες σε περιόδους σύγκρουσης και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βοήθεια προς τους πολίτες που δεν έχουν πού να διαφύγουν πρέπει να είναι άμεση: νερό, τρόφιμα, φάρμακα», δήλωσε ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Philippe Lazzarini. «Είναι εξαιρετικά επείγον να διατηρηθεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία για όλους τους αμάχους».

Η UNRWA εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια εξουθενωτική οικονομική κρίση, με την τρέχουσα χρηματοδότηση να επαρκεί μόνο για να συνεχίσει τις τακτικές της υπηρεσίες σε όλη την περιοχή μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτές περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική προστασία.

Αυτό το Flash Appeal μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν η UNRWA λάβει επίσης την απαραίτητη χρηματοδότηση για τον βασικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που είναι θεμελιώδης για τις υπηρεσίες του Οργανισμού στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλους τομείς.

«Για να συνεχίσουμε το έργο μας που σώζει ζωές στη Γάζα και σε ολόκληρη την περιοχή και να παραμείνουμε σαν σωσίβιο για εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες σε όλη την περιοχή, απευθύνω έκκληση στους δωρητές και τους εταίρους της UNRWA να κλιμακώσουν την οικονομική τους υποστήριξη», δήλωσε ο Γενικός Επίτροπος Lazzarini.

Η UNRWA υποστηρίζει τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός και παύση της βίας παντού.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος