Οι τελευταίες ημέρες του Πρίγκιπα Φίλιππου (video)

Λονδίνο/Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

«Ηρεμος και ήσυχος» κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του στο Κάστρο του Ουίνσδορ ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, αναφέρουν πηγές της εφημερίδας Telegraph, διαβάζοντας στον ήλιο, γράφοντας επιστολές και μιλώντας με αγαπημένους του στο τηλέφωνο. Λέγεται ότι ήταν απογοητευμένος από τους περιορισμούς του κορονοϊού, γεγονός που έκανε τις οικογενειακές επισκέψεις δυσκολότερες, αλλά ήταν ευχαριστημένος που επέστρεψε στο σπίτι.
Στην εφημερίδα έγκυρη πηγή σχολιάζει: «Πέρασε τις περισσότερες από τις τέσσερις εβδομάδες που βρισκόταν στο νοσοκομείο με την σκέψη να επιστρέψει στο σπίτι. Απλώς ήθελε να επιστρέψει στο κρεβάτι του. Δεν υπάρχει τρόπος να ήθελε να πεθάνει στο νοσοκομείο».

Ο Δούκας του Εδιμβούργου προσπάθησε να παραμείνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητος, παρά την επιδείνωση της υγείας του. Έγινε εξαγριωμένος όταν ένα αναπηρικό καροτσάκι τοποθετήθηκε στο δωμάτιό του νοσοκομείου, απαιτώντας από το προσωπικό «να πάρει αυτό το πράγμα μπροστά από τα μάτια μου».
Άλλη στιγμή έριξε τα γυαλιά του και αρνήθηκε να αφήσει τον βοηθό να τα πάρει, επιμένοντας να το κάνει μόνος του.

Τις ημέρες πριν από το θάνατό του, στο Καστρο του Ουίνσδορ, ο Δούκας είχε λίγη όρεξη, έτσι οι σεφ αποφάσισαν να αλλάξουν τα γεύματα, ώστε να μπορούσε να δειπνήσει με τη βασίλισσα όταν ένιωθε αρκετά καλά.

Πηγές ανέφεραν ότι η υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου επιδεινώθηκε σταδιακά πριν αρρωστήσει την Πέμπτη το βράδυ.

Η βασίλισσα απέρριψε κάθε υπόδειξη να επιστρέψει στο νοσοκομείο και ήταν δίπλα του όταν πέθανε την Παρασκευή το πρωί. «Πέθανε ειρηνικά» αποκάλυψε η Σόφι, Κόμισα του Ουέσσεξ. «Σαν κάποιος να τον πήρε από το χέρι και να έφυγε», είπε η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου.

Η απώλεια του πρίγκιπα Φιλίππου προκάλεσε μεγαλο κενό στην βασίλισσα Ελισάβετ μαρτυρά ο δεύτερος γιος της, πρίγκιπας Άντριου. «Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους».

Η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου θα φέρει τα δυο αδέλφια, Ουίλιαμ και Χάρι «δίπλα δίπλα» στην κηδεία του παππού τους. Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει το ενδεχόμενο η άφιξη του Χάρι στο Λονδίνο -η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι έφτασε χθες Κυριακή στο αεροδρόμιο Χίθροου και βρίσκεται ήδη στο παλάτι του Κένσινγκτον σε καραντίνα εως την ημέρα της κηδείας- έναν χρόνο μετά να αποκαταστήσει τη σχέση τους.

Σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο θα αφιερώσει τις εργασίες του στη μνήμη του εκλιπόντος ενώ το Παλάτι προετοιμάζεται για την κηδεία του Δούκα υπό τους περιορισμούς του κορονοϊού το Σάββατο στις 3 τοπική ώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Υπο αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας ο δρόμος προς το Κάστρο του Ουίνσδορ θα κλείσει εν μέσω φόβων για την ασφάλεια των πολιτών και των παρισταμένων λόγω του μεγάλου αριθμού των πολιτών που προσέρχονται στο κάστρο του Ουίνσδορ για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος