Οι Ταλιμπάν έκοψαν τα κεφάλια των γυναικείων μοντέλων από τις βιτρίνες

Oι έμποροι, στο Χεράτ του Αφγανιστάν, πήραν εντολή να βγάλουν τα κεφάλια των γυναικείων μοντέλων, από τις βιτρίνες των καταστημάτων και να τα πετάξουν καθώς οι Ταλιμπάν, πιστεύουν  ότι τα μανεκέν λατρεύονταν και το Κοράνι το θεωρεί αυτό ασυγχώρητο αμάρτημα.

Η εντολή αφαίρεσης κεφαλιού μανεκέν εκδόθηκε από το Υπουργείο Διάδοσης Αρετής και Πρόληψης Φαυλότητας, σύμφωνα με τους Times. Το τοπικό τμήμα του υπουργείου προειδοποίησε ότι όσοι αγνοήσουν την εντολή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές.

Σύμφωνα με το Raha Press, ο διευθυντής του υπουργείου φέρεται να ελέγχει εάν όλα τα κεφάλια των γυναικών μανεκέν είναι ενάντια στο νόμο της Σαρία. Αν και  αρχικά δόθηκε εντολή να πεταχτεί ολόκληρο το μανεκέν, αργότερα αποφασίστηκε να αφαιρεθούν μόνο το κεφάλι.

Το Υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων, έχει μετατραπεί σε αποκλειστικό υπουργείο ανδρών, το οποίο έχει εγείρει ανησυχίες για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.  Μια πρόσφατη εντολή είναι αυτή που έλαβαν οι οδηγοί ταξί να μην μεταφέρουν γυναίκες σε μακρινά ταξίδια,  εάν δεν συνοδεύονται από κάποιο άντρα .

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος