Οι Ρώσοι πλήττουν θέσεις των Ουκρανών στο Χάρκοβο – Χιλιάδες άνθρωποι φέρεται να διαφεύγουν στη Ρωσία

Array

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου με πλήγματα ακριβείας, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ανακατάληψη εδαφών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από τους Ρώσους. Η επιδιόρθωση γραμμής μεταφοράς ενέργειας προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιτρέπει πλέον την ασφαλή απενεργοποίησή του, καθώς η λειτουργία του έχει πλέον εντελώς σταματήσει.

Σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται ότι τα πλήγματα του ρωσικού στρατού εκτελούνται από αερομεταφερόμενες δυνάμεις, από πυραύλους και από το πυροβολικό. Το πρακτορείο Reuters, που αναμετέδωσε την ανακοίνωση, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την επαρχία του Χαρκόβου, υποστήριξε ότι «χιλιάδες» άνθρωποι έφυγαν προς τη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο λόγω των σφοδρών συγκρούσεων. «Δεν ήταν η ευκολότερη νύχτα, δεν ήταν το ευκολότερο πρωινό. Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα» ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Ανακατάληψη εδαφών από τους Ουκρανούς

Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα επανήλθαν υπό ουκρανικό έλεγχο» ανέφερε ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, διοικητής του ουκρανικού στρατού. «Γύρω από το Χάρκοβο, προωθούμαστε όχι μόνο προς νότον και προς ανατολάς αλλά και προς τον βορρά. Απέχουμε 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα» με τη Ρωσία, ισχυρίστηκε. «Η Ουκρανία συνεχίζει να απελευθερώνει εδάφη κατεχόμενα από τη Ρωσία» υποστήριξε στην ανάρτησή του στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος