Οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε προσομοιωμένες πυρηνικές επιθέσεις στο Καλίνινγκραντ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του εξασκήθηκαν σε προσομοιωμένες πυρηνικές επιθέσεις στο Καλίνινγκραντ, έναν δυτικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, πραγματοποιήθηκαν προσομοιωμένες «ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με πυρηνική ικανότητα, αναφέρει ο Guardian.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε φανταστικούς στόχους – εκτοξευτές πυραύλων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης του εχθρού.

Προστίθεται ότι μετά τις «ηλεκτρονικές» εκτοξεύσεις, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό αλλαγής θέσης προκειμένου να αποφευχθεί «πιθανά αντίποινα».

Οι μονάδες μάχης εξασκήθηκαν επίσης σε «δράσεις σε συνθήκες ραδιενέργειας και χημικής μόλυνσης». Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότεροι από 100 στρατιώτες συμμετείχαν στην άσκηση, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές της δυνάμεις σε κατάσταση υψηλής πολεμικής ετοιμότητας λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος