Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Αργεντινής προσβλέπουν σε ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Τετάρτη πως επιθυμεί να προχωρήσει η «οικονομική ολοκλήρωση» με την Αργεντινή, υποδεχόμενος τον αργεντινό ομόλογό του Αλμπέρτο Φερνάντες στον Λευκό Οίκο.

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο εάν συνεργαστούμε» και «έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να προωθήσουμε την οικονομική μας ολοκλήρωση», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ύστερα από 200 χρόνια διπλωματικών σχέσεων οι δύο χώρες βρίσκονται στο κατώφλι της «νέας εποχής» στη συνεργασία τους.

Ο 80χρονος Μπάιντεν υπενθύμισε ότι επρόκειτο να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Αργεντινής το περασμένο καλοκαίρι, αλλά υποχρεώθηκε να ακυρώσει τη συνάντηση επειδή διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο για την «υποστήριξη» των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του Μπουένος Άιρες με διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, άναψε πρόσφατα το πράσινο φως για την εκταμίευση δόσης 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή.

Ο Φερνάντες τόνισε επίσης πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «χειρότερη ξηρασία» στην ιστορία της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος