Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι σε σιωπηλή αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ – Με στρατιωτική στολή ο Χάρι

Array

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι και τα έξι άλλα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ συμμετείχαν απόψε σε αγρυπνία γύρω από το φέρετρό της, δύο ημέρες πριν από την κηδεία της.

Τα δύο αδέρφια ενώθηκαν με τα έξι ξαδέρφια τους σε μια 15λεπτη αγρυπνία στο Westminster Hall, μια νύχτα αφότου ο πατέρας τους, Βασιλιάς Κάρολος, στάθηκε με τα τρία αδέρφια του σε ένα όμοιο φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι σε σιωπηλή αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ – Με στρατιωτική στολή ο Χάρι
(Yui Mok/Pool Photo via AP)

Ο διάδοχος του θρόνου Ουίλιαμ και ο αδερφός του Χάρι, που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε μία σχέση ψυχρότητας μετά τη απόφαση του Χάρι να φύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίστηκαν και οι δύο με στρατιωτική στολή.

Ο Χάρι υπηρέτησε δύο θητείες με τον βρετανικό στρατό στο Αφγανιστάν, αλλά μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί με πομπές με πρωινές στολές αφού έχασε τον τιμητικό του στρατιωτικό τίτλο όταν αποχώρησε από τα δημόσια βασιλικά καθήκοντα.

Η παραχώρηση για τον Χάρι όπως και χτες για τον θείο του Άντριου είναι απόφαση του Βασιλιά Καρόλου και είναι προς τιμήν της Βασίλισσας.

Η αγρυπνία έγινε γύρω από το δρύινο φέρετρο, το οποίο στέκεται πάνω σε ένα μωβ ντυμένο βάθρο, ενώ είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο και στολισμένο με το αυτοκρατορικό στέμμα του κράτους τοποθετημένο στην κορυφή.

Τα δύο αδέρφια ενώθηκαν με τα ξαδέρφια τους — τον Peter Phillips και τη Zara Tindall, τα παιδιά της πριγκίπισσας Anne, τις πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, τα παιδιά του πρίγκιπα Andrew, και τη Louise και James, τα παιδιά του πρίγκιπα Edward.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος