Οι οπαδοί του Europa League κατακτούν τη Βουδαπέστη

Οπαδοί από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην ουγγρική πρωτεύουσα για τον τελικό του Europa League αυτή την Τετάρτη.
Από το Μαρόκο στη Σουηδία, περνώντας από Ιταλία και Ισπανία. Σχεδόν 60.000 ποδοσφαιρόφιλοι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά στη Βουδαπέστη ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, τον τελικό του Europa League.

Πολλοί από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί στην εμβληματική Plaza de los Héroos για να ζεστάνουν τις μηχανές τους πριν από τη μονομαχία ΣεβίλληςΡόμα αυτή την Τετάρτη.
Στην εμβληματική Plaza de los Héroes, στο ιστορικό κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας, οι αρχές διοργάνωσαν έναν ειδικό χώρο για τους λάτρεις των σπορ, ένα ιδανικό μέρος για προθέρμανση για τη μονομαχία Σεβίλλης-Ρώμης αυτής της Τετάρτης.

Περίπου 30.000 εισιτήρια προορίζονται για υποστηρικτές της Ρόμα και της Σεβίλλης (συν 5.000 για αξιωματούχους, χορηγούς, δημοσιογράφους και VIP). Επιπλέον, τον αγώνα θα παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός Ούγγρων φιλάθλων, περίπου 25.000.

Οι οπαδοί του Europa League κατακτούν τη Βουδαπέστη


Ο Μεχμέτ, με καταγωγή από την Κύπρο, εξομολογείται: «Ήρθα να δω τον τελικό του Κυπέλλου UEFA Europa League στη Βουδαπέστη και είμαι πολύ χαρούμενος με τη διοργάνωση, ελπίζω να δούμε έναν ωραίο αγώνα αύριο και εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

«Υποστηρίζω την Άρσεναλ, αλλά η Άρσεναλ δεν είναι στον τελικό του Europa League, κρίμα, αλλά η Ρόμα είναι η δεύτερη αγαπημένη μου ομάδα», λέει ένας άλλος οπαδός που έχει ταξιδέψει από την Ιρλανδία για να ζήσει αυτή την εμπειρία.

Οι οπαδοί του Europa League κατακτούν τη Βουδαπέστη

Ένας οπαδός από το Μαρόκο εξηγεί στο Euronews: “Έρχομαι εδώ, υποστηρίζω το ποδόσφαιρο, βλέπω έναν σπουδαίο τελικό, καλής ποιότητας εδώ στη Βουδαπέστη για πρώτη φορά. Και φυσικά η καρδιά μου είναι μαροκινής καταγωγής, οπότε θα πάω με τη Σεβίλλη, έχουν δύο παίκτες Μαροκινούς: τον τερματοφύλακα, Γιασίν Μπουνού και τον επιθετικό, Γιουσέφ Εν-Νεσύρι. Είναι δύο καλοί παίκτες».

Οι οπαδοί του Europa League κατακτούν τη Βουδαπέστη


Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Puskás Arena της Βουδαπέστης, αλλά ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για τον τελικό του Europa League, για τον οποίο αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου οδηγούν επίσης τον τουρισμό στην πόλη.

Πηγή: Euronews

Μετάφραση: Aθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος