Οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερο τον Παλαιστίνιο κρατούμενο μετά από 40 χρόνια φυλάκισης

Array

Οι ισραηλινές αρχές απελευθέρωσαν τον Παλαιστίνιο κρατούμενο Καρίμ Γιουνές, μετά από 40 χρόνια παραμονής στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa).

Ο Καρίμ υποβλήθηκε σε σκληρή ανάκριση και οι ισραηλινές αρχές τον καταδίκασαν σε θάνατο στην αρχή της αιχμαλωσίας του και αργότερα σε ισόβια κάθειρξη που ορίστηκε αργότερα στα 40 χρόνια. Συμμετείχε για τέσσερις δεκαετίες σε όλες τις μάχες που έδωσε το κίνημα των αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας πείνας, που θεωρείται η πιο σκληρή από αυτές τις μάχες, η τελευταία της οποίας ήταν η απεργία του 2017, η οποία διήρκεσε 42 ημέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σε δηλώσεις του μετά την αποφυλάκισή του είπε ότι ήταν έτοιμος να περάσει άλλα 40 χρόνια φυλακισμένος για την υπεράσπιση του λαού του.

Ανέφερε ότι δεν είχε δει το φως της ελευθερίας για 40 ολόκληρα χρόνια, ελπίζοντας ότι οι γύρω του θα τον βοηθούσαν να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο και να συνυπάρξει ανάμεσά τους στη νέα ζωή.

Η Αρχή Υποθέσεων Κρατουμένων είπε ότι οι κατοχικές αρχές απελευθέρωσαν τον «κοσμήτορα των κρατουμένων», Καρίμ Γιούνις, στην πόλη «Ραανάνα», σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μαζική υποδοχή του.

Ο Γιουνούς ζει στην πόλη Άρα στην κατεχόμενη παλαιστινιακή ενδοχώρα. Είναι ο πρώτος κρατούμενος που πέρασε τέσσερις συνεχόμενες δεκαετίες στις κατοχικές φυλακές, γεγονός που αντιπροσωπεύει την υψηλότερη περίοδο συνεχούς αιχμαλωσίας χωρίς διακοπή.

Η ισραηλινή κατοχή συνέλαβε τον Karim Younes (γεννημένος το 1958) στις 6 Ιανουαρίου 1983 και τον καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό και στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη (ισόβια), επειδή οπλοκατοχή και συμμετοχή στο κίνημα της Φατάχ. Το 2017 διορίστηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φάταχ.

Το 2013, στην 30ή επέτειο από τη σύλληψή του, ο πατέρας του πέθανε και η μητέρα του συνέχισε να τον επισκέπτεται, παρά την ασθένεια και τα γηρατειά της, μέχρι που πέθανε τον περασμένο Μάιο, 7 μήνες πριν από την αποφυλάκισή του.

Επιμέλεια μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος