Οι ΗΠΑ καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX 9 για ελέγχους ασφαλείας μετά την αποκόλληση πόρτας σε πτήση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε σήμερα την επιθεώρηση ασφαλείας σε απροσδιόριστο αριθμό αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9 προτού τους επιτραπεί να πετάξουν ξανά, μετά την αποκόλληση ενός απενεργοποιημένου διαχωριστικού καλύμματος πόρτας σε αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Η ρυθμιστική αρχή εναέριας ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση πτήσης ισχύει για όλα τα αεροσκάφη 737 MAX 9 με διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στη μέση της καμπίνας εγκατεστημένο στην άτρακτο, μέχρι να επιθεωρηθούν και να γίνουν τυχόν απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Νωρίτερα σήμερα η FAA ανακοίνωσε ότι διέταξε την άμεση επιθεώρηση 171 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9, τα οποία απαγορεύεται να πετάξουν μέχρι τότε, μετά το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια πτήσης κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Η οδηγία της FAA “επιβάλλει στους αερομεταφορείς (αεροπορικές εταιρίες) να επιθεωρούν το αεροσκάφος πριν από μια νέα πτήση“, ανακοίνωσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, εκτιμώντας ότι η διαδικασία επιθεώρησης απαιτεί από 4 έως 8 ώρες ανά αεροσκάφος.

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιθεωρήσεις σε περισσότερο από το ένα τέταρτο (25%) του στόλου της των Boeing 737-9 ολοκληρώθηκαν χωρίς “ανησυχητικά ευρήματα μετά την καθήλωση από την αεροπορική εταιρία δεκάδων Boeing για ελέγχους ασφαλείας.

Ο προμηθευτής της Boeing στον τομέα της αεροδιαστημικής, η Spirit AeroSystems, κατασκεύασε και εγκατέστησε το διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στο Boeing 737 Max 9 που υπέστη την αποκόλληση κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines, δήλωσε σήμερα πηγή στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος