Οι ΗΠΑ διεξάγουν πλήγματα στο Ιράκ εναντίον στόχων που σχετίζονται με πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters την Τρίτη. Ένας από αυτούς είπε ότι τα πλήγματα αποτελούν απάντηση στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο σε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό Αμερικανών στρατιωτών.
Τα Αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία έχουν γίνει στόχος επίθεσης από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν περίπου 150 φορές από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023.
Το Σάββατο, τέσσερα στελέχη των ΗΠΑ υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά το χτύπημα της αεροπορικής βάσης Ain al-Asad του Ιράκ από βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες που εκτόξευσαν μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο εσωτερικό του Ιράκ.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν 900 στρατιώτες στη Συρία και 2.500 στο Ιράκ, που συμβουλεύουν και υποστηρίζουν τις τοπικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί μια επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους, που το 2014 κατέλαβε μεγάλα μέρη και των δύο χωρών πριν να ηττηθεί.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος